2016. június 20., hétfő

Öt fontos lecke, amit Ollivandertől tanultunk

Minden 11 éves angol boszorkány és varázsló belép Ollivander híres boltjába, de nincs köztük olyan, aki csupán egy pálcával távozna onnan.
Egy életre szóló leckét is magukkal visznek...

Itt van hát öt fontos lecke, amit Ollivandertől tanultunk:

1. A pálca választja a varázslót
Mégis milyen irónikus, hogy Harry pálcája annak a testvére, amely majdnem megölte őt...

2. A mag számít
Amint azt már mind tudjuk, a legjobb pálcák unikornisszőr, főnixtoll, vagy sárkányszívizomhúr maggal készülnek (érdekesség: régen troll bajuszszálat is használtak, ami kevéssé erős mágiát produkált). És persze az is fontos, hogy nem tudunk olyan mágusra halálos átkot szórni, akinek a pálca magja iker a mienkkel.

3. A pálcád egyedi, csakúgy mint te
Nincs két egyforma pálca, ahogy nincs két egyforma unikornis, főnix, vagy sárkány sem. Ahogy mi, emberek is mind különbözünk.

4. Nem csak a vágyaink számítanak
Lehet, hogy eltökélted, hogy az unikornisszőr mag számodra a legjobb, vagy hogy a tiszafa passzol leginkább a személyiségedhez, de mindez nem ilyen egyszerű (ahogy én is hiába álodoztam fenyő pálcárol sárkányszívizomhúrral...).
Ahogy az embereknél, a pálcáknál is az első benyomás számít, és ne felejtsd el, a pálca választ gazdát, nem te pálcát! Ezek után kölcsönös gyakorlási törekvésre van szükség mind a varázsló és pálcája részéről.A pálcának tanulnia kell a gazdájától, és őneki is a pálcától.

5. A muglik és a pálcák...
Biztos fölmerült bennetek, hogy mi történne, ha egy mugli kezébe kerülne egy varázspálca. Megmondom: semmi. Az ég világon semmi. A pálcában nincs varázserő, az csak egy eszköz saját mágiánk használatára.

Érdekesség:
Az én pálcám Gyertyánfa, unikornisszőr maggal, 13 és 1/2 hüvely.
A valóságban is elkészítjük majd, egy ló szőrével...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése